Манчестър Сити взе своето от Тотнъм с ранен гол

Манчестър Сити записа минимален успех над Тотнъм и се върна на върха в класирането на Висшата лига.

Отборът на Манчестър Сити се върна на върха в класирането на Висшата лига, след като победи Тотнъм с 1:0 у дома в дербито 35-ия кръг на Висшата лига. Само преди три дни двата тима отново се изправиха един срещу друг на "Етихад" в реванш от четвъртфиналите на Шампионската лига, като "гражданите" спечелиха с 4:3, но драматично отпаднаха от надпреварата.

Днес възпитаниците на Пеп Гуардиола бяха пределно мотивирани да стигнат до трите точки и започнаха ударно, като още в петата минута юношата на тима Фил Фоудън откри резултата с изстрел с глава от близко разстояние след добра асистенция на Серхио Агуеро. Домакините контролираха събитията, но трудно стигаха до чисти голови положения, като най-добрият им шанс за второ попадение се откри пред Рахийм Стърлинг, който обаче не успя да преодолее Пауло Газанига от непосредствена близост след пас на Лирой Сане. "Шпорите" също имаха своите шансове, но Едерсон се справи с изстрелите на Сон и Лукас Моура, дошли след грешки в отбраната на Сити. В крайна сметка шампионите удържаха преднината си и стигнаха до ценния успех, който ги изкачи на първото място в класирането с една точка пред втория Ливърпул, който утре гостува на Кардиф Сити. Тотнъм е на трета позиция с 67 точки.

За Сити предстои нов тежък мач - гостуване на градския съперник Манчестър Юнайтед в сряда от 22:00 часа българско време. /БГНЕС