Манчестър Юнайтед договори Уан-Бисака за 50 млн. паунда

Уан-Бисака е на път да се превърне във втората лятна покупка на мениджъра Оле Гунар Солскяр след Даниел Джеймс от Суонзи.

Аарън Уан-Бисака е на път да стане играч на Манчестър Юнайтед, след като клубът е постигнал договорка с Кристъл Палас на стойност 50 млн. паунда. Преговорите между Юнайтед и Палас бяха в застой, но очевидно се е стигнало до прогрес, като според спортния журналист на BBC Дейвид Орнстайн 21-годишният футболист се насочва към северния град, за да премине медицински прегледи. Той добавя, че английският национал до 21 г. ще подпише дългосрочен контракт и ще получава на „Олд Трафорд“ по 80-90 000 паунда седмично – значително повишение от 10-те хил. паунда, които получава към момента на „Селхърст Парк“. Десният бек Уан-Бисака е считан за идеалния дългосрочен заместник на Антонио Валенсия, който напусна „червените дяволи“ след 10-годишен престой в клуба.

Уан-Бисака, от своя страна, се наслади на чудесен сезон с екипа на Палас, като изигра 39 мача, а „орлите“ завършиха на 12-то място във Висшата лига. Той бе определен и за „Играч на сезона“ в редиците на лондонския клуб. Въпреки това, наскоро той понесе разочарование на Европейското първенство за младежи до 21 г. в Италия, след като си отбеляза нещастен автогол при загубата от Франция с 1:2 в откриващия мач на шампионата. Англичаните отпаднаха от надпреварата още в груповата фаза, след като не записаха нито един успех. /БГНЕС