Манчестър Юнайтед и Интер са на полуфинал в Лига Европа

Двата големи фаворита за трофея от Лига Европа Манчестър Юнайтед и Интер се класираха за полуфиналите на турнира, след като победиха съответно Копенхаген и Байер Леверкузен в своите четвъртфинални мачове.

Юнайтед се измъчиха срещу Копенхаген, но в крайна сметка постигнаха своето в продълженията на 1/4-финалния сблъсък.

На "Райн Енерджи Щадион" в Кьолн "червените дяволи" се измъчиха срещу датския Копенхаген, но все пак успяха да стигнат до успех с 1:0 след продължения. През първото полувреме възпитаниците на Оле Гунар Солскяр бяха неубедителни, като на моменти дори играчите на Копенхаген доминираха, макар и рядко да се стигаше до положения пред двете врати. Най-интересният момент дойде точно преди почивката, когато Мейсън Грийнууд отбеляза гол с добър завършващ удар по диагонал, но попадението правилно бе отменено заради засада след решение на ВАР.

След почивката английският тим натисна в търсене на гол и бе близо до него на няколко пъти, но удари на Грийнууд и Бруно Фернандеш срещнаха гредата, а вратарят на датчаните се отличи с няколко силни намеси. В крайна сметка до голове не се стигна и мачът влезе в продължения, в които Юнайтед владееше напълно инициативата и заслужено стигна до гол в 95-та минута, когато Фернандеш реализира дузпа, отсъдена заради нарушение срещу Антони Марсиал. До края играчите на Копенхаген нямаха сили да отговорят и по този начин приключиха участието си на турнира.

За място на финала Манчестър Юнайтед ще спори с Уулвърхемптън или Севиля следващия понеделник.

Лукаку вкара втория гол във вратата на Леверкузен.

В другия мач от вечерта Интер победи Байер Леверкузен с 2:1 в Дюселдорф. Николо Барела и Ромелу Лукаку дадоха солидна преднина на "нерадзурите" още до 21-та минута, но звездата на "аспирините" Кай Хаверц върна едно попадение в 25-та минута. До края на двубоя играчите на Байер така и не успяха да стигнат до изравнителен гол и Интер спечели мача, като ще чака Шахтьор Донецк или Базел на полуфиналите. /БГНЕС