Манчестър Юнайтед надви Бърнли и поведе в Англия

Отборът на Манчестър Юнайтед излезе еднолично начело в класирането на Висшата лига, след като победи Бърнли с 1:0 като гост в отложен мач от първенството. На "Търф Моор" "червените дяволи" бяха сериозно затруднени от своя съперник, но успяха да стигнат до успеха благодарение на късен гол на Пол Погба.

Погба вкара единствения гол на "Търф Моор".

Двубоят започна с накъсана игра и малко футбол, като домакините изглеждаха по-опасни в първите 20 минути, но след това играчите на Оле Гунар Солскяр поеха контрол и наложиха натиск. Два спорни момента бяха отсъдени в полза на Бърнли, като в първия случай нарушение на Роби Брейди срещу Единсон Кавани като последен в защитата бе отменено заради по-ранен фал на Люк Шоу, а след това гол на Хари Магуайър с глава не бе зачетен заради нарушение на централния защитник.

След почивката гостите продължиха да бъдат по-активни и това даде резултат в 71-та минута, когато Погба се разписа с изстрел от воле от границата на наказателното поле след центриране отдясно на Маркъс Рашфорд. Възпитаниците на Шон Дайш опитаха да потърсят изравнителен гол в оставащите минути, но съперникът им се защитаваше добре и не позволи вратата на Давид де Хеа да бъде застрашена, а последният чист шанс се откри пред Антони Марсиал, но той стреля слабо от добра позиция.

В крайна сметка повече голове не паднаха и Манчестър Юнайтед спечели с 1:0, като по този начин тимът вече има три точки преднина пред втория Ливърпул. В неделя от 18:30 часа българско време шампионите посрещат големия си съперник на "Анфийлд". Бърнли заема 16-та позиция в класирането с актив от 16 точки.

В другите мачове от миналата вечер Евертън победи Уулвърхемптън с 2:1 като гост и се доближи на точка от второто място, а Шефилд Юнайтед записа първи успех от началото на сезона, след като взе домакинството си на Нюкасъл с 1:0. /БГНЕС