Манчестър Юнайтед надви Ливърпул в зрелищно дерби на "Олд Трафорд"

Отборът на Манчестър Юнайтед се класира за петия кръг на ФА Къп, след като победи големия си съперник Ливърпул с 3:2 у дома. На "Олд Трафорд" двата тима предложиха зрелищно дерби, като "червените дяволи" бяха по-ефективни и опасни в атака и заслужено стигнаха до успеха.

Бруно Фернандеш отбеляза победния гол за Юнайтед от фал.

Срещата започна с лек превес на мърсисайдци, които се възползваха от лошо подреждане на домакините в 18-та минута, за да открият резултата чрез Мохамед Салах, който преодоля Дийн Хендерсън с елегантен прехвърлящ удар. Възпитаниците на Оле Гунар Солскяр изравниха само след осем минути, когато Мейсън Грийнууд реализира с точен изстрел по диагонал след прецизен дълъг пас на Маркъс Рашфорд.

Юнайтед започнаха по-уверено втората част и поведоха в 48-та минута, когато нападателите на тима си размениха ролите и Грийнууд подаде на Рашфорд за 2:1, като сериозна грешка в защитата на Ливърпул направи Рис Уилямс. Този път "червените" не закъсняха с отговора си и след грешен пас на Единсон Кавани изравниха в 58-та минута, като отново автор на гола бе Салах. В следващите минути гостите доминираха и имаха шансове за нов гол, но не успях да ги реализират. Ключовият момент в двубоя дойде в 78-та минута, когато резервата Бруно Фернандеш вкара от свободен удар, спечелен от Кавани. В заключителните минути уругвайският нападател удари греда след изстрел с глава, а Ливърпул така и не успя да застраши вратата на Хендерсън.

В крайна сметка Манчестър Юнайтед спечели с 3:2 и продължава към петия кръг на ФА Къп, където ще бъдат домакини на Уест Хям. /БГНЕС