Манчестър Юнайтед се справи с Уотфорд, Хъдърсфийлд изпадна от Висшата лига

"Червените дяволи" демонстрираха страхотна ефективност на контраатака, за да победят Уотфорд с 2:1.

Отборът на Манчестър Юнайтед постигна победа в първия си мач, след като мениджърът на тима Оле Гунар Солскяр получи постоянен договор, след като надви Уотфорд с 2:1 у дома в мач от 32-ия кръг на Висшата лига.

На „Олд Трафорд“ „червените дяволи“ не показаха особено убедителна игра, но все пак използваха класата си на контраатака, за да стигнат до трите точки. Гостите започнаха мотивирано двубоя и наложиха натиска, но трудно стигаха до чисти положения, докато играчите на Юнайтед организираха опасни атаки, когато отнемаха топката. Те успяха да реализират една от тях в 28-та минута, когато Люк Шоу напредна отляво и пусна отличен извеждащ пас към Маркъс Рашфърд, който не сбърка, останал очи в очи с Бен Фостър и откри резултата. След почивката картината не се промени, като „стършелите“ владееха повече топката, но домакините удвоиха преднината си в 72-та минута, когато Антони Марсиал бе намерен на удобна позиция в малкото наказателно поле от Джеси Лингард и вкара втори гол. Възпитаниците на Хави Грасия успяха да отбележат почетно попадение в 90-та минута чрез Абдулайе Дукуре, но това бе всичко, до което стигна тимът. По този начин Юнайтед се върна на победния път, след като загуби последните си два мача във всички турнири, и се изкачи поне временно до четвъртото място в класирането с 61 точки.

В същото време отборът на Хъдърсфийлд Таун се превърна в първия изпадащ от Висшата лига през този сезон, след като загуби гостуването си на Кристъл Палас с 0:2, докато в същото време Бърнли взе домакинството си на Уулвърхемптън с 2:0, а Саутхемптън победи Брайтън с 1:0 като гост. По този начин Хъдърсфийлд вече е на 19 точки от спасителната линия, а до края има още шест мача, което означава, че отборът и на теория няма как да се спаси.

В друг мач от този следобед тимът на Лестър Сити продължи с възхода си след идването на новия мениджър Брендан Роджърс и победи Борнемут с 2:0 у дома, за да натрупа актив от 44 точки да се изравни със седмия в класирането Уулвърхемптън. /БГНЕС