Манчестър Юнайтед оцеля срещу Уулвс на старата на новия сезон

Манчестър Юнайтед взе трудна победа с 1:0 срещу Уулвърхемптън на „Олд Трафорд“ в мач от първия кръг във Висшата лига. Единственото попадение за „червените дяволи“ бе дело на Рафаел Варан.

Двубоят започна с натиск от страна на Манчестър Юнайтед. В 12-ата минута Маркъс Рашфорд шутира с първото си докосване, но Жозе Са отрази с крак. В 33-ата Куня не успя да откриe резултата за гостите. Бразилецът стреля, но неточно. Юнайтед отговори с удар на Антъни и намеса на Са.

Домакините продължиха да натискат и в 35-ата минута те имаха претенции за дузпа. След удар на Рашфорд топката срещна ръката на Семедо, но съдията подмина ситуацията. ВАР също не видя нещо нередно.

След почивката Уулвс едва не откриха резултата. Нето намери с пета Куня, който като по чудо не успя да вкара в мрежата на Онана. Юнайтед все пак успя да вкара в 76-ата минута. Фернандеш намери Уан-Бисака, който върна към голлинията, където от няколко метра Рафаел Варан прати топката в мрежата – 1:0.

Последваха напрегнати минути и пред вратата на Онана, който на два пъти извади своите след изстрели на Фабио Силва. До края Онана и защитата на Юнайтед удържаха на натиска на „вълците“ и „червените дяволи“.

В шестата минута на добавеното време гостите имаха сериозни претенции за дузпа за нарушение на вратаря Онана среща Саша Калайджич при едно немного добре разчетено излизане след центриране. ВАР и съдията Симон Хоопер обаче решиха, че няма основание да бъде посочена бялата точка. /БГНЕС