Манчестър Юнайтед разби Челси и си осигури участие в Шампионска лига

Отборът на Манчестър Юнайтед ще участва в Шампионската лига през следващия сезон, след като разби Челси с 4:1 у дома в отложен мач от 32-ия кръг на Висшата лига. "Червените дяволи" имаха нужда от една точка в последните си два двубоя от сезона, за да си осигурят място в топ 4, но показаха силен футбол срещу "сините", за да се изкачат до третата позиция.


На "Олд Трафорд" домакините поведоха в резултата още в шестата минута, когато Каземиро се разписа с глава след центриране от фал на Кристиан Ериксен. Играчите на Франк Лампард натиснаха в търсене на изравнителен гол, но бяха попарени в петата минута на добавеното време, когато Антони Марсиал завърши от непосредствена близост след добро подаване на Джейдън Санчо. В 73-та минута Бруно Фернандеш реализира дузпа, отсъдена за нарушение срещу самия него, а малко след това Маркъс Рашфорд се възползва от груба грешка на защитата на гостите, за да покачи на 4:0 с 30-ия си гол от началото на сезона. Минута преди края на редовното време Жоао Феликс вкара почетния гол за Челси с точен изстрел по земя от границата на наказателното поле.

По този начин Манчестър Юнайтед вече има 72 точки на третото място, две повече от четвъртия Нюкасъл, като и двата тима са сигурни за Шампионската лига, докато Ливърпул ще участва в Лига Европа. Челси е на 12-та позиция с 43 точки и ще запише най-слабия си сезон в ерата на Висшата лига. /БГНЕС