Манчестър Юнайтед се издъни срещу Фулъм у дома

Отборът на Фулъм победи Манчестър Юнайтед с 2:1 като гост в мач от 26-ия кръг на Висшата лига. На "Олд Трафорд" домакините се представиха много слабо и "котиджърс" заслужено взеха трите точки, макар и по драматичен начин.

От самото начало лондончани стояха по-добре на терена, но през първото полувреме не паднаха голове. Логичното се случи в 65-та минута, когато централният защитник Калвин Баси вкара със силен удар след разбъркване в наказателното поле на "червените дяволи". Едва след като допуснаха гол, играчите на Ерик тен Хаг се събудиха и погледнаха към противниковата врата. Последвалият натиск даде резултат в 89-та минута, когато Хари Магуайър изравни от добавка, след като бе на точното място в точния момент. Юнайтед продължиха да атакуват в добавеното време в търсене на пълен обрат, но бяха попарени от страхотна контраатака на Фулъм. Резервата Адама Траоре пробяга голяма част от терена с топка в крака и подаде на Алекс Айоби, който не остави шансове на Андре Онана с точен удар.

По този начин Юнайтед продължи с колебливите си изяви през този сезон и записа десета загуба в Лигата. Тимът заема шесто място в класирането с 44 точки, осем по-малко от четвъртия Астън Вила. Фулъм е на 12-та позиция с актив от 32 точки.

Останалите резултати:

Астън Вила - Нотингам Форест 4:2

Брайтън - Евертън 1:1

Кристъл Палас - Бърнли 3:0. /БГНЕС