Манчестър Юнайтед се върна на победния път, Саутхемптън изпадна от Висшата лига

Манчестър Юнайтед се наложи над Уулвърхемптън с 2:0 у дома в двубой от 36-ия кръг в английската Висша лига. На "Олд Трафорд" домакините взеха важна победа в борбата за топ 4 и се върнаха на пътя на успехите след двете последователни минимални поражения от Брайтън и Уест Хем.


Срещата започна по-добре за "червените дяволи", като Антони се озова на добра позиция, но ударът му с левия крак мина покрай вратата на Даниел Бентли. Бразилецът бе замесен в откриващия гол за селекцията на Ерик тен Хаг, когато подаде на необезпокоявания Антони Марсиал, който се разписа от близка дистанция за 1:0. Манчестърци контролираха положението на терена, но направиха няколко пропуска, а Бентли бе на висота в други ситуации, което запази надеждите на "вълците" живи да си тръгнат с нещо от "Театъра на мечтите". Тези надежди се изпариха в 94-та минута, когато влезлият от пейката Алехандро Гарначо сложи точка на спора с второ попадение.

Юнайтед се изравниха с третия в таблицата Нюкасъл, като и двата тима са с по 66 точки, но "свраките" имат значително по-добра голова разлика. Петият Ливърпул, който в понеделник гостува на Лестър, е на четири пункта и от двата състава в борбата за топ 4. Уулвърхемптън е 13-и с 40 точки, като вече си гарантира оставането в Премиършип и през следващата кампания.

Такава обаче не е съдбата на Саутхемптън, който допусна домакинско поражение от Фулъм с 0:2 и се превърна в първия ясен изпаднал отбор от Висшата лига. "Светците" загубиха след попадения на Карлос Винисиус и резервата Александър Митрович, като остават на дъното с 24 точки. Максимумът, който тимът може да събере до края на сезона, е 30, а намиращият се над чертата Евертън е с 32, при това с мач по-малко. Фулъм е на девета позиция с 51 пункта.

Останалите резултати:

Астън Вила - Тотнъм 2:1

Челси - Нотингам 2:2

Кристъл Палас - Борнемут 2:0. /БГНЕС