Манчестър Сити привлече официално Матео Ковачич

Манчестър Сити финализира трансфера на Матео Ковачич от Челси. Полузащитникът пристига на „Етихад“ с договор за четири години, като ще подсили шампионите на Англия след напускането на Илкай Гюндоган в посока Барселона.

„Това е страхотен трансфер за мен и нямам търпение да стартирам със Сити. Всеки, който е наблюдавал този отбор при Пеп, знае колко добър е – за мен, те са най-добрите в света. Трофеите, които са спечелили, са видими за всички, но те са и най-силният тим. Да се присъединиш към този състав е мечта за всеки един футболист. Все още имам какво да уча и да развивам в играта си и знам, че под ръководството на Пеп мога да стана по-добър играч, което е наистина вълнуващо за мен. Възнамерявам да си почина няколко седмици, преди да се върна в Манчестър и да започна подготовка за новия сезон. Искам да помогна на този клуб да остане на върха и да завоюва още трофеи“, каза новото попълнение на „гражданите“.

Ковачич се присъедини към Челси от Реал Мадрид през 2018 и спечели по веднъж Шампионската лига, Лига Европа и Световното клубно първенство със „сините“. Той навлезе в лятото с една година, оставаща до края на контракта му на „Стамфорд Бридж“, и предвид липсата на индикации за преподписване, от Челси избраха да не се разделят с него през 2024, когато той щеше да бъде свободен агент.

Сити стартират защитата на титлата си във Висшата лига с гостуване на Бърнли на 11 август. Челси започва своята кампания с домакински сблъсък срещу Ливърпул два дни по-късно. /БГНЕС

Последвайте ни и в google news бутон
Рекламна кампания