Манчини: Не сме приключили

Селекционерът на Италия Роберто Манчини предупреди тима си, че „не сме приключили“, след като „адзурите“ надвиха Испания с дузпи, за да се класират за финала на Евро 2020.

Манчини (л) ликува след успеха на Италия над Испания с дузпи.

Трябва да поздравим момчетата, но не сме приключили. Трябваше да възстановим силата си, беше много трудно. Знаех, че това ще бъде най-трудният мач в турнира. Беше шестият и беше уморителен, но ние искахме да се класираме на финал“, каза Манчини след двубоя, който приключи при равенство 1:1 в редовното време и продълженията и 4:2 при изпълнението на дузпи.

Федерико Киеза изведе италианците напред със страхотен диагонален шут след час игра, но Алваро Мората се появи от резервната скамейка и изравнителният му гол в 80-та минута прати срещата в продължения. Мората пропусна от бялата точка при дузпите подобно на Мануел Локатели, който сбърка при първата дузпа.

Дузпите са лотария. Беше много труден мач. Испания е страхотен тим, който играе много добре. Направихме добър мач, не както обикновено, но знаехме, че трябва да страдаме. Те ни затрудниха в началото, след това ние намерихме верния път и не рискувахме твърде много. Беше наистина много тежък мач. Заслужавахме да бъдем тук…не беше лесно, малцина го вярваха и ние сме на финал“.

Италия, която търси първа европейска титла от 1968-а насам, ще играе с Англия или Дания, които определят втория финалист в сряда вечер отново в Лондон.

Енрике не успя да класира Испания на финала на Евро 2020.

Селекционерът на Испания Луис Енрике заяви, че няма оплаквания въпреки поражението на неговия тим от Италия в полуфиналите на Евро 2020. „Ла Фурия Роха“ отпадна от надпреварата след 1:1 в редовното време и продълженията и 2:4 при изпълнението на дузпи.

Това не е тъжна вечер за мен, даже изобщо. Разбира се, че има разочарование, но това е футболът. Трябва да си способен да печелиш и губиш. Бяхме много щастливи от победата си при дузпите на четвъртфиналите, но трябва да поздравим нашите съперници. Казах в началото, че сме един от осемте тима, които могат да спечелят титлата, не сбърках тогава. Прибираме се у дома, знаейки, че се борихме и бяхме един от най-добрите отбори на първенството“, започна той.

Давам оценка А- на играчите си – А+, ако бяха спечелили. Говорихме в продължение на няколко месеца относно това как искаме да изглеждаме на Европейското, футболистите възприеха философията, нямам оплаквания. Показахме, че сме отбор и ще продължим да правим това. Мората премина през някои трудни моменти по време на турнира, но бе брилянтен, той създаде много несигурност в редиците на италианската защита, отбеляза гол, беше отличен. Не съм го виждал, защото отиде за допинг контрол, но сега ще отида да го видя“, завърши Енрике. /БГНЕС