Маноилова: Ще работим всеки ден за олимпийска квота

"Ще работим всеки ден, няма да губим нито секунда и се надявам, че ще успеем. Шансове винаги има, знаем, че мечтата и целта на всеки един спортист е да участва на Зимни олимпийски игри", сподели българската състезателка по шорттрек Катрин Маноилова относно квалификациите за Зимната Олимпиада в Пекин в началото на 2022 година, предаде репортер на БГНЕС.

Днес Маноилова официално бе представена от столичния кмет Йорданка Фандъкова като новото лице на инициативата "София - Европейска столица на спорта". "За мен е чест, че избраха точно мен и се надявам наистина чрез личния си пример да достигна до повече деца, до младите хора, нека отново бъдем активни и се докоснем до магията на спорта и се върнем към пързалките, към стадионите, към плувните басейни", коментира Маноилова след церемонията в Столична община, на която присъства и нейната треньорка Евгения Раданова.

"Благодаря на Катрин и на нейния треньор - любимата ми Жени Раданова, за това, че се съгласиха Катрин тази година да бъде лицето на кампанията "София - Европейска столица на спорта". За четвърта поредна година София е европейска столица на спорта, от Европейската комисия обявиха нашия град за постоянна столица на спорта. Ние сме горди с успехите на нашите спортисти и с факта, че благодарение на тях София стана европейска столица на спорта. Да поздравим Катрин с успеха, който постигна на Световното, и да ѝ пожелаем много нови успехи, защото всички сме горди с представянето ѝ и с работата, която нейният треньор върши ежедневно", каза Фандъкова.

22-годишната Маноилова коментира представянето си на завършилото преди дни Световно първенство по шорттрек в Нидерландия. "От две години не бях участвала на Световно първенство и бях много щастлива, че имах възможност да представя България на такъв голям формат. Смятам, че вървим в правилна посока и постепенно се нареждат нещата и съм много обнадеждена за квалификациите тази година, атмосферата беше малко по-различна, но е нормално. Смятам, че се мобилизирахме възможно най-много и се представихме достойно. Вече няколко години се състезавам срещу големи имена, естествено, напрежението е голямо, но именно тук трябва да покажем дух и воля, и си проличава кой е борец, и кой - не", каза тя.

"Надявам се да имаме възможност да тренираме без прекъсване, защото това е много важно, и също така да имаме възможност да се качим на лед възможно най-рано, тъй като квалификациите са още октомври месец, времето ще мине неусетно. Ще работим всеки ден, няма да губим нито секунда и се надявам, че ще успеем. Шансове винаги има, знаем, че мечтата и целта на всеки един спортист е да участва на Зимни олимпийски игри. Както казах, аз вярвам в себе си, вярвам в моите треньори и вярвам, че ако късметът е на наша страна, ще успеем", сподели Маноилова за квалификациите за Олимпиадата в Пекин, която ще се проведе в периода 4-20 февруари 2022 година. /БГНЕС