Манолова: Фабриката за манипулации няма да ме уплаши

ГЕРБ започна с черна и мръсна кампания. Фабриката за манипулации показва паника в опонента и няма да ме уплаши. Това заяви пред бТВ кандидатът за кмет на София Мая Манолова.

Надявам се цялата кампания да се проведе по смислен и достоен начин. Другото е обидно за хората. Не прическите са центърът и смисълът на кампаниите, заяви кандидат-кметът.

Битката е агресивна, с компромати, с опити да бъда натискана, дискредитирана и аз и моето семейство. От страна на опонента не се очаква позитивна кампания, категорична е Манолова. Според нея намеренията на ГЕРБ са за черна и мръсна кампания и се аргументира с думите, че в последните два месеца не са спрели да правят внушения и „да натискат” хората от нейния екип.

Фабриката за манипулации показва страх, показва паника в опонента и няма да ме уплаши, категорична е Манолова.

Тя заяви, че властта е блокирала нейните опити да помага на хората в качеството си на национален омбудсман. Оставането ми на позицията омбудсман щеше да се превърне в агония, добави Манолова. Тя няколко пъти повтори, че работата ѝ винаги е била насочена в помощ и подкрепа на обществото. Щом като медиатор не ми се получи, ще го направя за хората като граждански кандидат за кмет, зарече се Манолова.

Никога не съм искала помощ и подкрепа от институциите за себе си. Винаги съм искала подкрепа за българските граждани – не ми правят услуга на мен, аз нямам нужда. Ангажимент и задължение на премиера и на председателя на парламента е да служат на народа, припомни Манолова по повод думи на Цвета Караянчева.

Една от лъжите на фабриката за манипулации, според Манолова, е, тази, че е изгонена от БСП. От четири години не съм член на БСП, безпартийна съм и съм работила добре и съм защитавала каузи на различни български партии, заяви Манолова и изброи – защита от презастрояване на българското Черноморие, за социална подкрепа на българските граждани, за машинното гласуване.

Запитана как ще се справи като кмет, след като няма зад гърба си листа с общински съветници, Манолова каза, че настоящето мнозинство на общински съветници в СОС не води до добри решения. Според нея там има комфорт.

Проблемите на града не са леви или десни, затова и няма значение дали кметът е ляв или десен, убедена е Манолова. Тя добави, че проблемите на столицата нямат цвят.

Очаквам подкрепа на всички столичани, които смятат, че София се управлява неефективно, че парите им изтичат без публичен контрол, че София е задръстена, че дишат мръсен въздух. Битката ще бъде тежка, подкрепата, включително на политически централи, ще е важна, каза още Мая Манолова и отговори, че би приела подкрепата на БСП, ако целта е да се смени модела на управление.

Очаквам и десните, и Градската организация на БСП да ме подкрепят заради приоритети, политиката и промяната, която очертавам, и естествено заради моята личност, категорична е Манолова.

Тя съобщи, че кампанията ѝ ще се финансира абсолютно публично и прозрачно, с малки дарения от граждани. Ще се откажа от възможността кандидати да бъдат подкрепяни от юридически лица и корпорации. Няма да взема и да приема нито един лев от фирма, от корпорация и от политическа централа. Ще финансирам и със свои лични пари. Зад мен не седят олигарси, аз нямам партиен кръг, аз нямам бизнес кръг, заяви Манолова.

Запитана какви ще бъдат първите три неща, които ще направи, ако влезе на „Московска” 33, Манолова изброи: Ще отворя Столична община за гражданите. Ще завърша по най-бързия начин детската площадка пред 13-и блок в „Овча купел”. Ще отида лично да отключа спортното игрище в село Кривина.

В заключение тя заяви, че е готова да проведе дълъг разговор с Йорданка Фандъкова за проблемите на столичани. /БГНЕС