Манолова: Очакваме президентът да не бърза с втория мандат

Очакваме президентът да не бърза с връчването на втория мандат, защото процедурата по актуализацията на бюджета върви бавно, заяви председателят на ПГ на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова, предаде репортер на БГНЕС.

„Парламентът трябва да има време, за да направи актуализацията на бюджета, за да може хората да по-спокойни пред рисковете, пред които е изправена страната“, коментира Манолова.

Тя обяви, че от формацията са готови на публични разговори за реализиране на третия мандат с всички формации, с изключение на ГЕРБ и ДПС. „За нас няма значение на кого ще бъде връчен третия мандат, за нас това е технически въпрос. Отговорността на партиите трябва да е по-висока от партийния егоизъм“, посочи още тя.

Според нея парламентът се занимава с теми, които са извън дневния ред на българските граждани, давайки пример с пожарите, които бушуват от няколко дни в Родопите, скока на цените на стоките и електроенергията и мигрантската криза. Мая Манолова обяви още, че част от групата отива в Югово като доброволци срещу пожарите, за да подкрепят местните хора и местните власти. /БГНЕС