Манолова: Гражданите на София ще участват в управлението

Предстои тежка предизборна кампания. Нека не забравяме, че и след 30-те дни на кампанията ние ще продължим да живеем заедно. Нашият град заслужава да е едно добро място за живеене – чист, зелен, умен град, с възможности и енергия, с перспектива и за младите, и за спокоен и достоен живот на възрастните хора. Това заяви кандидатът за кмет на София Мая Манолова при откриването на предизборната си кампания, предаде репортер на БГНЕС.

Началото й беше дадена, след като Манолова заедно с екипа си се включи в молебен в столичната църква "Света София".

„Надявам се кампанията да бъде място за сблъсък на идеи затова как наистина въздухът да бъде чист, как градът ни да бъде чист и удобен, как да има детска градина за всяко дете, как кварталите да приличат на центъра, защото София не е само София 1000. София е и „Люлин”, и „Младост”, и „Обеля”, и „Красна поляна”, и „Панчарево”, и всяко едно населено място, и всеки един квартал. Хората които живеят в тези квартали заслужават тротоари, улици, спортни игрища и зали, културни институти, читалища. Това трябва да правим през следващите 4 години”, каза тя.

Кандидатът за кмет обеща Витоша отново да стане достъпно място за столичани и през делничните дни. Според нея най-исканото от гражданите е София да се управлява честно, почтено и прозрачно.

Манолова даде официален старт на предизборната кампания с молебен в столичната църква "Света София"

„Очакват управление, в което да е ясно как се харчат парите на столичани. Да няма ремонт на ремонта, да няма предварително нагласени обществени поръчки, да няма приятелски бизнес кръг около Столичната община. Управление в интерес и с гражданите. Това е моята амбиция – да дам възможност на хората в София наистина да участват в управлението и да контролират, да са наясно, да следят какво се случва в общината, как се взимат решенията и как се харчи всеки един лев”, посочи тя.

На въпрос дали това е възможно, Манолова обясни как ще се случи.

„Кметът трябва да бъде зависим единствено и само от гражданите. Затова и моята кандидатура е непартийна. Затова залагам на публичност, прозрачност и граждански контрол, защото това е начинът, с който трябва да бъдат убеждавани общинските съветници, а не под влияние на партийните централи, не с наличието на други паралелни органи, които реално взимат решенията, а общинският съвет само ги подпечатва. Общинският съвет и кметът трябва да бъдат истинските органи, които ще взимат решенията и ще го правят публично и прозрачно, пред гражданите, с аргументи и ще ги въвлекат в този процес, включително и с електронни референдуми”, добави още Манолова. /БГНЕС