Манолова: Няма да подкрепим кабинет, ако видим дългата ръка на ГЕРБ и ДПС

Няма да подкрепим кабинет, в който виждаме дългата ръка на ГЕРБ или ДПС, заяви председателят на групата на „Изправи се БГ! Ние идваме! Мая Манолова, предаде репортер на БГНЕС.

„Хората искат правителство, очакват правителство, но правителство на промяната, което да отговори на техните очаквания за почтеност, за реформаторство и отговорност към българските граждани“, посочи Манолова и допълни: „Хората си представят и очакват това правителство да бъде излъчено от най-голямата парламентарна група и да бъде подкрепена от формациите на протеста. Да има ясно разграничение от корупционния модел. Хората очакват правителство, в което ГЕРБ и ДПС да нямат влияние, по този въпрос ние сме абсолютно ясни - няма да подкрепим кабинет, в който виждаме дългата ръка на ГЕРБ и ДПС“, категорична бе Манолова.

Тя обяви, че освен разговорите с „Има такъв народ“ - партията победител на парламентарните избори, от формацията ѝ ще проведат отделни консултации с „Демократични България“, които ще се състоят от 11.30 часа днес в сградата на парламента и на които ще бъдат „поставени жалони“ докъде стига подкрепата на протестните партии към формацията на Слави Трифонов. /БГНЕС