Манолова: Никакви кюлчета повече няма да има, чекмеджето си отиде

Нашата голяма задача в това Народно събрание е да изпълним волята на гражданите да живеят в богата, просперираща държава, в която всеки да бъде оценен. След десетилетия мутризация, провеждана от ГЕРБ, мутрите са добре окопани във всички етажи. Тепърва ще има сблъсъци с тях и това ще предизвиква турболенции. Ние ще сме гарант, че те няма повече да тормозят българските граждани и бизнеса. За това „Ние идваме!“. Трябва да променим законите, за да няма в бъдеще мутризация. Никой няма да ни спре. При първия знак, че в парламента се извършва подмяна на хората от протестите, „Ние идваме!“ обратно на площадите и на улиците на България.

С тези думи председателят на ПГ на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова започна словото си от парламентараната трибуна на откриването на 46 Народно събрание, предаде репортер на БГНЕС.

Гражданите очакват от партиите на промяната да се обединим и да извършим модернизация след години на застой. Очакват да сформираме правителство, което да се погрижи за хората, заяви Манолова, но предупреди: Нека да е ясно, отговорността и правото са на първата политическа сила - „Има такъв народ“. Вашата победа слага край на застоя на ГЕРБ, подчерта Манолова.

Председателят на най-малката парламентарна група съобщи, че още днес внасят законопроект Комисията по ревизия да продължи осветяването на корумпираното управление и мръсните тайни на властта.

Готови сме да участваме в осъществяването на истинска съдебна реформа и модернизация на страната. Вчерашният доклад на ЕК е поредното разобличаване на кризата, подлага на тежка критика главния прокурор. Истинска съдебна реформа и европейска правова държава 14 години след членството в ЕС, каза Манолова и съобщи също, че още днес внасят искане за изслушване на правосъдния и вътрешен министър за тяхното искане на оставка на главния прокурор.

Тя съобщи още, че „Изправи се БГ! Ние идваме!“ още днес внася законопроект за преизчисляване на пенсиите, защото 42% от нашите майки и бащи живеят с пенсии, които не са индексирани от 13 години. Дано днес в този парламент никой не се отметне от желанието за преизчисляване на пенсиите. Парите не трябва да са чекмеджето на един, те трябва да стигнат до семействата и бизнеса. Подготвили сме над 20 законопроекта за колекторските фирми, за ЧСИ, за подкрепа на малкия бизнес. Готови сме за диалог за подкрепа на тези законопроекти, посочи Манолова.

Никакви кюлчета повече няма да има, чекмеджето си отиде. Гражданите наказват на изборите всеки, който си има чекмедже с кюлчета, пачки и пистолет, заключи Мая Манолова. /БГНЕС