Манолова: Президентът да инициира консултации, за да не губим време до петък

Поведението на „Има такъв народ” и БСП за нас е необяснимо. Съвпадането на три кризи ще е огромен проблем за народа, за фирмите, за домакиснтва, така че е време за лидерство. След като политическите лидери не са готови, призовавам президентът Радев да инициира консултации преди връчването на третия мандат, за да не бъде изгубено ценно време. От "Изправи се БГ. Ние идваме" потвърждаваме, че сме готови за разговори и ще положим всички усилия за сформиране на правителство.

За нас няма значение коя ще е политическата формация, която ще инициира разговори, просто не трябва да бъде загубен нито един ден, но след като и ИТН и БСП отказват, призовавам президентът да ги инициира.

Това заяви председателят на ПГ на "Изправи се БГ. Ние идваме" Мая Манолова пред журналисти в София, предаде репортер на БГНЕС. Коментарът ѝ дойде след като по-рано от Разград председателят на парламента коментира, че най-малката политическа формация в НС има най-големи шансове да направи кабинет. От "Позитано" 20 пък отхвърлиха предложение на Манолова трите партии на протеста и БСП да се съберат и да решат помежду си на коя от партиите да връчи президентът третия мандат, да изработят приоритети за бъдещо управление и да се консултират за състава на Министерския съвет. /БГНЕС