Манолова: В следващия НС мнозинството на промяната ще е по-голямо

В следващия парламент мнозинството на промяната ще е по-голямо с новия проект на Кирил Петков и Асен Василев. Пожелавам им успех.

Това каза лидерът на „Изправи се БГ. Ние идваме” Мая Манолова няколко часа, след като двамата бивши министри от служебния кабинет обявиха официално проекта „Промяната продължава”, предаде репортер на БГНЕС.

Ние призовахме Кирил Петков, Асен Василев и "Демократична България" за общи действия и обединение, което да гарантира, че в следващото Народно събрание ще има правителство на промяната. Днес със задоволство разбираме, че протегнатата ръка е за общи действия е потвърдена от новия проект. Разговори все още не са водени, но е страхотно, че Петков и Василев разбират необходимостта от общи действия и от съгласие на формациите на промяната, коментира Мая Манолова.

Сега предизвикателството е още преди изборите да заявим какъв е форматът на следващата управленска коалиция, какви са формациите и по какъв начин ще си взаимодействаме, за да знаят хората, че това, което се случи в 46 НС, няма се повтори в 47 НС като лош сън, подчерта Манолова.

Ние сме склонни да търсим максимално широк формат, за да бъдат постигнати тежките реформи. Добре е, че новият проект на Кирил и Асен протяга ръка още в момента на своето учредяване, ние го приветстваме, заяви Манолова.

"Изправи се БГ. Ние идваме" се утвърди като субект, който има място в българския парламент, внесохме важни за хората законопроект, заяви Манолова по повод последните социологически проучвания, чиито данни прогнозират, че формацията няма да има представителство в парламента след изборите на 14 ноември. /БГНЕС