Марез пропусна дузпа, Уест Хем спря Сити на „Лондон Стейдиъм“

Уест Хем и Манчестър Сити завършиха наравно 2:2 в двубой от предпоследния 37-и кръг на английската Висша лига. На „Лондон Стейдиъм“ Риад Марез изпусна дузпа малко преди края на редовното време и не успя да доближи „гражданите“ на точка от защита на титлата в първенството.

„Чуковете“ изиграха страхотно първо полувреме, в което контраатаките им бяха смъртоносни за отбраната на шампионите, а отсъствието на Рубен Диаш и изявите на Фернандиньо, който бе натоварен с игра в нетрадиционен за него пост, доведоха до проблемите за Пеп Гуардиола и компания. И двете попадения бяха реализирани от Джаред Боуен.

"Грешникът" за Сити Риад Марез.

След почивката обаче гостите излязоха преобразени и първо Джак Грийлиш намали изоставането в 49-та минута, преди Владимир Цоуфал да си вкара автогол 20 по-късно. В 86-та Сити можеха да осъществят пълен обрат, но Марез пропусна от бялата точка и така „небесносините“ трябва да гонят задължителен успех в последния кръг срещу Астън Вила у дома, ако най-близкият преследвач Ливърпул, който в момента изостава на четири точки от „гражданите“, си спечели двата мача до края срещу Саутхемптън и Уулвърхемптън.

Уест Хем е седми в таблицата с 56 точки, на две от шестия Манчестър Юнайтед в борбата за място в Лига Европа догодина. В последния кръг отборът на Дейвид Мойс гостува на Брайтън.

Останалите резултати:

Астън Вила – Кристъл Палас 1:1

Лийдс – Брайтън 1:1

Уотфорд – Лестър 1:5

Уулвърхемптън – Норич 1:1. /БГНЕС