Марго Роби: Филмът „Аз, Тоня“ ми показа, че съм добра актриса

Докато австралийската актриса Марго Роби се подготвя да направи световно престурне за предстоящия си филм "Вавилон" с Брад Пит, тя разказа откровено за кариерата си и за това кои филми означават най-много за нея. Според „The Hollywood Reporter“, Роби смята, че филмът "Аз, Тоня" ѝ е доказал, че е способна на страхотна актьорска игра, което след това я е накарало да се обърне към режисьора Куентин Тарантино за участие в най-новия му филм по това време. Филмът е "Имало едно време в Холивуд" и работата с режисьора е била "в списъка ѝ с желания", потвърждава Роби.

Марго Роби бе изстреляна към звездния небосклон, когато се снима заедно с Леонардо ди Каприо и Джона Хил в биографичната драма "Вълкът от Уолстрийт", режисирана от Мартин Скорсезе през 2013 г. Преди да получи ролята в проекта на Скорсезе, Роби работи от години в телевизията в родната си Австралия, най-вече в сериала "Съседи". След това тя се снима в ролята на противоречивата олимпийска състезателка по фигурно пързаляне Тоня Хардинг във филма "Аз, Тоня" от 2017 г. със Себастиан Стан и Алисън Джени, за която Роби казва, че е ролята, която я е убедила, че е добра актриса.

Експертите в киноиндустрията са склонни да се съгласят с оценката на Марго Роби, тъй като "Аз, Тоня" стана повод за висока оценка от страна на критиците в кариерата ѝ. За ролята си Роби е номинирана за "Оскар" за най-добра актриса, но в крайна сметка губи от Франсис Макдорманд за ролята ѝ на Милдред Хейс във филма на Мартин Макдона "Три билборда извън града". След работата по "Аз, Тоня" Роби придобива смелост да говори с Куентин Тарантино, който в крайна сметка я кани да изиграе жертвата на убийството на Менсън Шарън Тейт в своя ревизионистичен блокбастър "Имало едно време в Холивуд".

Изборът, който доведе Марго Роби до главната ѝ роля в "Аз, Тоня" и "Имало едно време в Холивуд", в крайна сметка изстреля актьорската ѝ кариера на нови висоти. Филмът "Аз, Тоня" в крайна сметка събра над 53 млн. долара в боксофиса при бюджет от 11 млн. долара, а "Имало едно време в Холивуд" събра 377 млн. долара при отчетен бюджет от около 96 млн. долара. Успехът на тези два филма направи Роби по-възприемана от по-младата аудитория, особено заради злодейското ѝ и забавно превъплъщение в ролята на Харли Куин за вселената на DC.

След като се снима заедно с Леонардо Ди Каприо и Брад Пит в "Имало едно време в Холивуд", Марго Роби се снима отново с Пит в друг филм на холивудска тематика, който трябва да дебютира следващия месец - "Вавилон". Действието се развива на фона на изпълнената с кокаин джаз епоха през 20-те години на миналия век, която бележи края на времето на нямото кино в Холивуд, а режисьор на "Вавилон" е Деймиън Шазел от "Ла Ла Ленд", като в него участват ансамбъл от актьори, сред които Диего Калва, Жан Смарт, Ли Джун Ли и Тоби Магуайър. „Вавилон“ вече се спряга за „Оскар“ за Роби отново в категорията за най-добра актриса и ще бъде пуснат с продължителност над 3 часа на 23 декември 2022 г. само в кината. /БГНЕС