Марго Роби се превъплъщава в куклата Барби на голям екран

Режисьорката на "Малки жени" Грета Геруиг официално потвърди, че ще режисира филма "Барби".

По-рано стана ясно, че тя ще бъде автор на сценария заедно с Ноа Баумбах, но сега е потвърдено, че 37-годишната режисьорка ще бъде и режисьор на филма.

В интервю за "Вог" Марго Роби, която ще изиграе емблематичната блонди във филма, призна, че Грета ще режисира.

Тя каза: „Хората обикновено чуват Барби и си мислят: „Знам какъв ще бъде този филм “и след това чуват, че Грета Геруиг ще пише сценария и ще го режисира и си казват„ О, добре, може би не знам..."

Източници също потвърдиха пред "Въраяти", че това е истина.

31-годишната актриса се зарече да даде на публиката „нещо съвсем различно“ от това, което биха очаквали от известната кукла, разкривайки, че тя и нейната LuckyChap Entertainment Company обичат да правят неща „малко вляво от центъра“.

Съпродуцентът на Марго Джоузи Макнамара вярва, че аплодираното дуо ще помогне да се променят очакванията на зрителите за проекта.

Той обясни: „Както каза Марго, вие си мислите, че знаете какъв ще е филмът с Марго като Барби, но Грета и Ноа го подхванаха и нямаме търпение да влезем в нещата“.

Филмът се фокусира върху изгонването на Барби от Страната на Барби, тъй като не е оправдала очакванията на жителите ѝ.

Барби е създадена от Рут Хендлър, след като е била вдъхновена от гледането на дъщеря си Барбара да играе с хартиени кукли, сякаш са възрастни. Рут, с помощта на съпруга си Елиът - съосновател на компанията за играчки Mattel - разработи и пусна Барби през 1959 г. и тя моментално се превърна в хит, който завладява и до днес. /БГНЕС