Мъри достигна първи финал от две години и половина насам

Мъри ще срещне Вавринка на финала в Антверпен.

Бившият номер 1 в света Анди Мъри достигна първи си финал в Тура от повече от две години и половина насам, след като победи французина Юго Умбер с 3-6, 7-5, 6-2 в мач от полуфиналите на турнира в Антверпен.

Британецът, който се завърна на корта след операция за частична смяна на тазобедрената става в началото на годината, за последно бе играл финал в Дубай през март 2017, когато победи Фернандо Вердаско, за да спечели 45-та титла в кариерата си. Срещу Умбер Мъри продължи с добрите си изяви в последно време и записа осми успех в последните си 11 мача.

„Радвам се, че стигнах финала. Справих се добре, за да обърна развоя на мача днес. Беше трудно, защото той удряше много силно топката от дъното на корта“, коментира Мъри, който на финала ще се изправи срещу швейцареца Стан Вавринка. Британецът води в мачовете между двамата с 11-8. „Мисля, че ще се получи хубав мач. Със Стан сме играли много заедно. Хубаво е, че отново можем да се срещнем на финал“, сподели носителят на три титли от Големия шлем.

По-рано вчера Вавринка победи 18-годишния дебютант на ниво полуфинал Джаник Синер с 6-3, 6-2. /БГНЕС