Мъри и Серина стартираха с успех на смесени двойки

Анди Мъри и Серина Уилямс започнаха с успех партньорството си на смесени двойки на Уимбълдън, след като надиграха Андреас Миеш и Алекса Гуарача с 6-4, 6-1. Шотландецът, който играе на първия си турнир от Големия шлем след операцията за смяна на тазобедрената става, загуби по-рано на двойки при мъжете, където игра в тандем с французина Пиер-Юг Ербер.

Мъри и Серина започнаха с успех участието си в турнира на смесени двойки на Уимбълдън.

Въпреки това, той и седемкратната шампионка в надпреварата при жените намериха място във втори кръг след победа над съперниците си за малко над час игра на Централния корт. Мъри и Уилямс пробиха в първия гейм на мача, като можеха да решат съдбата на откриващата част в осмия гейм, когато при 5-3 в своя полза имаха няколко възможности за нов брейк. Във втория, те поведоха на бърза ръка с 4-0 и след печеливш ретур на Мъри срещата приключи успешно за него и Серина. „Очевидно е, че загубих на двойки при мъжете по-рано и цялата ми енергия бе концентрирана върху този мач. Това бе едно добро начало, справихме се на ретур и сервирахме отлично“, сподели Мъри за BBC след края на мача. Запитана относно това кой от двамата е бил „шефът“, Уилямс отвърна: „Е, ние сме отбор, няма „Аз“ в един отбор“.

Мъри добави: „И двамата сме по-младите брат и сестра в семействата си, така че сме свикнали да ни бъдат „шефове“. Предполагам, че и двамата се редуваме в това отношение“. След като изигра два мача, той увери своите фенове, че се чувства добре. „Гърбът ми бе леко схванат след двойките, а бедрото е окей“, каза още той. /БГНЕС