Мъри не изпитва вече болки в бедрото, но е несигурен за бъдещето си

Анди Мъри заяви, че вече не изпитва болка в бедрото, но световният номер 1 не е сигурен относно това дали ще може да играе на най-високо ниво, след като се подложи на втора операция на бедрото. 31-годишният шотландец претърпя втора хирургическа интервенция в края на януари в опит да превъзмогне проблема в областта на бедрото, който го измъчва от 2017.

Мъри вече не изпитва болки в бедрото, което го измъчваше от 2017 насам.

,,Искам да продължа да играя професионален тенис, казах го още в Австралия“, сподели Мъри на спонсорско събитие на Куинс клъб в Лондон. ,,Проблемът е, че не знам дали това е възможно. Чувствам се много по-щастлив в сравнение с последните 12 месеца, защото не изпитвам вече болки в бедрото, а това не бе така в продължение на дълго време“, добави той.

,,Рехабилитацията върви бавно, но и много добре. Ако е възможно, ще бъда наистина щастлив да се състезавам на корта отново“, завърши британецът. Мъри, който спечели три титли от Големия шлем, обяви на емоционална пресконференция преди началото на Аустрелиън Оупън през януари, че обмисля да се откаже от тениса след Уимбълдън, но бе изпълнен с повече надежда след края на петсетовата загуба от Роберто Баутиста Агут в първи кръг. Нито един играч на сингъл не се завръщал от подобна травма, но американецът Боб Брайън се завърна в двойките и триумфира заедно с брат си Майк в Делрей Бийч миналия месец. Брайън заяви по-рано в Австралия, че не изпитва вече болки в бедрото и окуражи Мъри да се завърне в професионалния тенис. /БГНЕС

Категории:

Тагове: