Мъри отказа двойките на Ю Ес Оупън, включва се на сингъл в Уинстън-Сейлъм

Анди Мъри обяви, че няма да вземе участие на Ю Ес Оупън този месец и ще се концентрира върху възвръщане на най-добрата си форма на сингъл, вместо да се включи в надпреварата на двойки.

Мъри няма да участва на двойки на Ю Ес Оупън, но ще се включи на сингъл в Уинстън-Сейлъм -седмица преди старта на Флашинг Медоус.

Бившият номер 1 в света възнамеряваше да играе двойки на Флашинг Медоус, но реши да участва следващата седмица на сингъл в Уинстън-Сейлъм. „Няма да играя на двойки на Ю Ес Оупън“, сподели шотландецът за BBC Sport. „Целта ми е да се завърна на нивото, на което искам да бъда на сингъл, и реших да концентрирам енергията си в тази насока. Ю Ес Оупън, двойките и смесените двойки, могат да забавят този процес с още две седмици“. „Искам да натрупам необходимите мачове, затова реших да участвам в Уинстън-Сейлъм. Не чувствам, че трябва да играя в основната схема на всеки турнир от календара. Нямам особено голям брой срещи в последните две години и след разговори с щаба ми, реших да приключа с двойките засега. Трябва да се фокусирам върху това да изиграя колкото се може повече двубои на сингъл. Не остават много турнири до края на годината“, допълни той.

Запитан относно това дали ще се включи в турнир от сериите Чалънджър по време на Ю Ес Оупън, Мъри не даде ясен отговор. „Зависи от това как ще протече Уинстън-Сейлъм. Чувството, което имах след първия си мач на сингъл (загубата от Ришар Гаске в първи кръг на Синсинати), бе че играх добре, но от физическа гледна точка се нуждая от още срещи до края на годината, за да съм готов за началото на следващия сезон. Така че, ако се представя добре в Уинстън-Сейлъм, ще знам със сигурност, че нивото ми е достатъчно добро и съм способен да печеля двубоя на АТП ниво, но ако се случи обратното, то тогава вероятно ще се включа в по-малки надпревари“, завърши той. /БГНЕС