Мария Гроздева: Не беше трудно да кажа край

"Не беше трудно да кажа край, защото се подготвях за това от година и половина насам, даже до последно си мислех, че няма да се проведат тези Олимпийски игри. Само съжалявам, че подготовката ми беше добра, не беше за такова представяне, но това е спортът, невинаги човек може да покаже възможностите си. Не е лесно, ако беше лесно, всеки щеше да взима медал", сподели двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева при завръщането си от своето седмо и последно участие на Олимпийски игри, предаде репортер на БГНЕС.

Мария Грозева

Гроздева сложи край на своята дълга и богата професионална кариера след края на участието си на Олимпиадата в Токио, а днес се завърна на родна земя. "Смесени чувства, хем малко ми е мъчно, че това голямо стрелково семейство, не само в България, а и в целия свят, едва ли повече ще ги видя, но от друга страна съм щастлива, защото не беше лесно, пътят дотук не беше лесен, толкова много години, напрежението е толкова голямо, не само в състезания, а и в подготовката, всеки ден, всеки месец, всяка година, и става все по-тежко с годините, затова вече с радост очаквах този момент да си почивам и да не мисля за оръжия, за тренировки, за състезания, за класирания", каза тя на Летище София.

"Категорично няма шанс да продължа, чувствам се изхабена емоционално и психически, след като на тренировки постигам добри резултати, подготвена съм добре, но на състезания не мога да го изкарам, няма смисъл. Толкова много години аз не съм участвала само за участието, а за да сме на върха, да сме най-добрите, а сега само да ходя, за да участвам, това не ми е комфортно, ще ме убива", допълни Гроздева.

"Японците се представиха отлично като организация. Те са толкова мили и добри хора, че ще ми липсват страшно много, като организация перфектно. Очарована съм, страхотна Олимпиада, въпреки мерките", каза още тя. /БГНЕС