Мария Капон: Парламентът не беше на висотата, на която го искат гражданите

„Този парламент не успя да бъде на нивото и висотата, на която го искат гражданите“, заяви пред БГНЕС Мария Капон от парламентарната група на „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

„За нас това беше възможното, което в тези почти 60 дни успя Народното събрание да направи, а именно актуализацията на бюджета. Нямаше законодателство, днес ще е първият истински закон, който има шанс да мине. Направихме някои от важните стъпки – 650 лв. майчинство, 120 лв. добавка, актуализацията на пенсиите от 25 декември тази година“, коментира тя в последния работен ден на депутатите и допълни: „Това е важно, защото хората ги чака тежка зима“.

„Когато правиш план за работа, обикновено той е за 4-годишен мандат. Самата аз внесох редица законодателства, които да бъдат началото на стартиране на реформи. Наричам го икономика в спешен порядък“, посочи още Мария Капон, според която следващия парламент трябва да се захване с теми като сваляне на ДДС, увеличение на задължителния праг по регистрация по ДДС на 200 хил. лв. въвеждане на електронна трудова книжка и други. /БГНЕС