Марияна Арсенова: На София дължа всичките си успехи

„София ми даде образование, творческа кариера, а Музикалният театър се превърна в моята душа и сърце, в моята голяма професионална любов. Изключително съм развълнувана да получа званието „Почетен знак на Столична община“ като творец и като мениджър на „Националния музикален театър“. Няма друга дума, с която мога да опиша емоцията си. Това заяви за БГНЕС директорът на „НМЦ „Стефан Македонски“ Марияна Арсенова.

„Искрено се надявам като творец да съумея да изкажа благодарност, защото в такъв момент човек може да каже само едно „благодаря“, защото и съдбата, и хората, които ме награждават с това звание, ме правят истински щастлива и заслужават моите хиляди благодарности“, заяви още директорът на Музикалния театър.

„В момента, в който поех ръководната роля в Музикалния театър, си казах, че той ми е дал много, а сега е време аз да дам същото за него. Това, което публиката, гостите и живеещите в столицата, са ми дали на мен като артист, аз го правя за тях като директор на театъра“, обясни още Арсенова и допълни, че Музикалният театър е възвърнал своя блясък, своята любов на публиката, и е заел полагащото му се място на една изключително високохудожествена национална културна институция. „Най-голямото ми щастие за тези години, в които съм директор на театъра е, че огромна част от младата публика се върна в нашата зала. Тя се върна не само традиционно на спектаклите от мюзикъла и модерния балет, а започна да посещава все повече и спектаклите на класическите оперети, които нашият театър има удоволствието да представи“, обясни още Марияна Арсенова.

София също й е дала нейната любов - нейният съпруг, освен кариерата й.

Музикалният театър ще открие новия си сезон на 1-ви октомври под заглавието „Grand CanCan”. „Заряд и неповторими емоции ще представят звездите на Музикалния театър, ще бъдат представени най-известните шедьоври от съкровищницата на световната оперетна класика, като ще бъде и изтанцуван танцът „кан-кан“, който символизира оперетата.“, оповести още Арсенова.

В Кърджали и Хасково на 28-ми и 29-ти септември Музикалният театър ще направи предпремиера на „Grand CanCan”, а след това ще се продължи с класическите оперети „Кралицата на Чардаша“, „Графиня Марица“ , „Прилепа“, с мюзикълите „Фантомът от операта“, „Цигулар на покрива“ и с пиесата „Законът на джунглата“.

„Продължаваме с големия „Новогодишен оперетен бал“ на 28-ми декември, а през 2023г. ще продължим с “Любовта никога не умира“, която е втората част на „Фантомът от операта“. След като излезе премиерата, ще можем да играем първа и втора част анблок, и така зрителите ще могат да продължат развитието на съдбите на героите от първата част“, допълни Арсенова. А догодина предстои и премиера на хорър-мюзикъла „Суини тод“. /БГНЕС