Марин Петков изведе Левски до победа над Пирин

Отборът на Левски записа втори пореден успех в Първа лига, след като победи Пирин Благоевград с класическото 3:0 у дома в мач от 12-ия кръг на първенството. На стадион "Георги Аспарухов" в герой за "сините" се превърна 18-годишният нападател Марин Петков, който отбеляза първите два гола за домакините.

В 24-та минута Петков бе изведен от Георги Миланов сам срещу вратаря на гостите Ник Хенгелман и с акробатично изпълнение прати топката във вратата, но страничният рефер Петър Джугански маркира засада. След преразглеждане от ВАР главният съдия Никола Попов все пак посочи центъра, след като повторенията показаха, че Петков не е бил в забранена позиция. В 63-та минута Петков покачи на 2:0, след като изпревари защитата на "орлетата" след центриране от корнер и неразчетено излизане на Хенгелман. В самия край нападателят на "сините" Билал Бари оформи крайното 3:0, реализирайки във втори пореден мач на Левски.

След този успех тимът на Станимир Стоилов се изкачи до седмо място в класирането с 14 точки и вече е само на две точки от топ 6, докато Пирин остава на дъното с актив от 8 точки. В следващия кръг на 30 октомври, събота, от 19:00 часа Левски гостува на Черно море, а на следващия ден Пирин приема Царско село от 14:15 в опашкарското дерби на Първа лига. Преди това през седмицата двата тима са ангажирани в осминафиналите на Купата на България - Левски посреща Септември Симитли във вторник, 26 октомври, от 19:00 часа, а Пирин гостува на Славия в сряда, 27 октомври, от 16:00 часа. /БГНЕС