Марица спечели осма поредна титла на България

Отборът на Марица Пловдив триумфира с осмата си поредна шампионска титла на България, след като приключи финалната серия в Национална волейболна лига Демакс с 2:0 победи. В неделния следобед в зала Сила "жълто-сините" сломиха съпротивата на гостуващия ЦСКА София с 3:0 (25:16, 25:19, 25:12) след 68 минути игра и заслужиха мястото си в Шампионската лига на Европа и през сезон 2022/23. Така пловдивчанки преминаха през още един сезон без нито една загуба и удължиха победната си серия в НВЛ на 137 последователни успеха.

За първи път в историята маричанки имаха възможност да споделят вълшебния момент на вдигането на трофея със своите страхотни фенове пред пълни трибуни в Града под тепетата. Противоепидемичните мерки не позволиха това да се случи миналата година, когато "жълто-сините" за първи път оформиха шампионския си успех на свой терен.

ЦСКА влезе в днешния мач уверено с две поредни точкови блокади. Завърза се битка, която обаче продължи само докъм десетата точка. След това Марица наложи надмощие във всички елементи на играта и поведе с голяма разлика в резултата. Блокада на Дима Ушева донесе геймбол, който непредизвикана грешка на софиянки превърна в 25:16. Във втората част пловдивчанки наблегнаха на нападението и продължиха да налагат темпото на терена. Силвана Чаушева и Симона Димитрова поведоха атаката на своите, а последната с мощен удар оформи крайното 25:19. Силно включване от ъгъла направи и 22-годишната рожденичка Добрина Христоскова. Устремени към златните медали, момичетата на Борислав Крачанов разгромиха противника и в третия гейм. Чаушева бе безмилостна и записа осем точки за победното 25:12. Именно тя стана и топреализатор на срещата с общо 17 точки. /БГНЕС

Категории: