Марк Джейкъбс: Модата няма да бъде същата след коронавируса

Легендарният моден дизайнер Марк Джейкъбс смята, че модата няма да бъде такава, каквато я познаваме, след пандемията от коронавирус.

57-годишният моден дизайнер - който има свой едноименен луксозен моден лейбъл - смята, че модата ще се промени изключително много в резултат на коронавируса. „Работя в екип и ежедневното ни взаимодействие и живота ни са стимулът и катализатор за това, което аз и моят екип създаваме всеки сезон. Именно стимулирането от целия свят ни дава тласък, енергия и страст да създаваме... Уповаването на миналото вероятно не е най-добрият начин за напредък. Това, което правя, дрехите, които създавам, и начинът, по който правим шоу, вероятно никога няма да бъдат такива, каквито ги познаваме, по начина, по който сме го правили досега“, сподели Джейкъбс.

Но модният дизайнер настоява, че „креативността никога няма да изчезне“. „Какво биха правили всички по време на тази карантината, ако нямаха книги за четене и филми за гледане? Не знам какво щях да правя, ако нямах какво да обличам всеки ден. Това е просто жизненоважно за мен, това е толкова важно, колкото всичко останало... Да бъдеш творец е абсолютно необходимо. Креативността ще бъде вечно жива“. /БГНЕС