Марк Уолбърг на 50: От наркотици, грабежи и расизъм до примерен съпруг и баща

Американският актьор и бивш музикант Марк Уолбърг отбелязва 50-годишен юбилей. Той е роден на 5 юни 1971 г. Актьорът е имал бурно детство с няколко обвинения за грабеж и расизъм и попада в затвора преди да навърши 15 години.

Марк ходи на училище в Бостън, но на 13-годишна възраст има големи проблеми с кокаина и различни други опиати и завършва гимназия на 42-годишна възраст.

„Беше трудно, но сега официално завърших гимназия. Учих по време на снимки или на път към дома“, каза той.

Освен че има шведска, френска и ирландска кръв, той е далечен братовчед на Мадона и Селин Дион. Започва кариерата си като член на групата „New Kids on the Block“, но след три месеца я напуска и става рапър. Дебютният му албум "Музика за хората" през 1991 г. е продаден в над милион копия.

Той е и модел на Калвин Клайн за кратко време – негова фотография по боксерки обиколи света и подлуди мъжете и жените по света. На 22-годишна възраст той дебютира във филма „Човек от Ренесанса“ с Дани Де Вито. Заснел е над 50 филма в кариерата си и е изиграл главни роли във филми като „Татко се завръща“, „Тед“, „Трансформърс“ и др.

Той е женен за модела Реа Дърам от 2009 г., от която има четири деца: двама сина, Брендън и Мишел, и две дъщери Грейс и Ела.

Известен е със строгия си начин на живот.

Той започва деня с молитва в 2:30 сутринта и завършва с общуване със семейството си до 19:30. Междувременно организира семейни спортни събития и пикници. /БГНЕС