Маркета Давидова с победа в първия старт за сезона в Световната купа по биатлон

Маркета Давидова от Чехия спечели първия старт за сезона в Световната купа по биатлон. Чехкинята ликува с време от 42:43.5 минути в индивидуалното състезание на 15 километра в шведския зимен център Йостерсунд.

Първите три състезателки в днешния старт.

Давидова е действаща световна шампионка в тази дисциплина. Маркета не допусна грешка в откриващия старт за кампанията. Втора в днешното състезание се подреди Лиза Тереза Хаусер от Австрия със само 1 пропуск от 20 изстрела на рубежа. Германката Денизе Херман също с 1 грешка зае третото място. Хаусер и Херман изостанаха с над минута от Давидова.

Носителката на големия кристален глобус от миналия сезон норвежката Тирил Екхоф направи много колебливо състезание и завърши 30-а с 5 грешки.

Българските представителки Милена Тодорова, Мария Здравкова и Даниела Кадева финишираха съответно 70-а, 86-а и 106-а в този старт. Любопитно е, че Тодорова допусна 5 грешки и завърши на съвсем малко под 6 минути зад победителката. Така при чиста стрелба Милена щеше да стане втора в това състезание. /БГНЕС