Марко Одермат спечели трети гигантски слалом от началото на сезона

Марко Одермат спечели трети гигантски слалом от началото на сезона. Олимпийският шампион триумфира в старта от Световната купа по ски алпийски дисциплини в италианския зимен център Алта Бадия. Швейцарецът беше лидер след първия манш, запази преднината си и във втория. За Одермат това беше четвърто състезание в рамките на 5 дни. Той увеличи и преднината си за Голямата световна купа пред Александър Омод Килде на 274 точки.

"Това беше най-голямата ми битка, много съм изморен в момента, но се чувствам много щастлив. Хенрик и той свърши страхотна работа. Трудно беше, след Вал Гардена две поредни състезания и тук много трудно трасе, но се радвам, че успях", каза Одермат след победата.

Хенрик Кристоферсен отново завърши втори. За разлика от вчера, Жан Кранец направи силен втори манш и зае последното място на почетната стълбичка. Най-добро време във втория манш даде швейцарецът Даниел Зете.

Вчерашният победител Лукас Бротен отпадна още в първия манш.

Състезанията от Световната купа по ски-алпийски дисциплини продължават на 22-ри декември с нощния слалом в Мадона ди Кампилио. /БГНЕС