Марко Розе ще поеме Гладбах от следващия сезон

42-годишният Розе свърши отлична работа начело на Ред Бул Залцбург в последните две години.

Настоящият наставник на Ред Бул Залцбург Марко Розе ще напусна клуба в края на сезона и ще поеме тима на Борусия Мьонхенгладбах, съобщиха двата клуба днес. 42-годишният германски специалист потвърди, че е подписал договор за три година с тима от Бундеслигата и ще заеме поста на Дитер Хекинг. В края на миналата седмица от Гладбах обявиха, че Хекинг няма да получи нов контракт и ще си тръгне от клуба в края на кампанията.

Розе призна, че е имал няколко предложения, но е избрал офертата на Борусия. "Решиха да поема ново предизвикателство в Бундеслигата и го чакам с нетърпение. Борусия е велик клуб с големи амбиции и страхотни фенове. Именно тези неща ме привлякоха", сподели Розе пред медиите днес. Розе води Залцбург от 2017-та година, като постигна дубъл от титлата и Купата на Австрия и достигна до полуфиналите на Лига Европа в първия си сезон начело на австрийския отбор. Преди това той бе начело на юношеската формация до 18 години на Ред Бул.

"Марко Розе свърши страхотна работа начело на Залцбург в последните шест години и сме щастливи, че той ще се присъедини към нас от следващия сезон", коментира спортният директор на Гладбах Макс Еберл. /БГНЕС