Мароко изненада Бразилия в контрола, Германия надви Перу

Мароко постигна изненадваща победа над Бразилия с 2:1 у дома в приятелска среща, играна в Танжер. Пред собствена публика четвъртите от Световното първенство в Катар в края на миналата година доказаха, че успехът им на последния Мондиал не е случаен, надигравайки петкратните първенци на планетата.

"Атласките лъвове" се справиха със Селесао в Танжер.

Софиан Буфал изведе "атласките лъвове" напред в резултата в 29-та минута. Статуквото остана непроменено до 67-та минута, когато полузащитникът на Манчестър Юнайтед Каземиро възстанови паритета. Десетина по-късно обаче мароканците стигнаха до победата с гол на влезлия от скамейката Абделхамид Сабири. До края на срещата не паднаха нови попадения и така възпитаниците на Уалид Реграги ликуваха с престижния успех. За Мароко предстои още една контрола - с Перу, във вторник.

Перуанците не успяха да се противопоставят на Германия в друга проверка, губейки с 0:2 в Майнц. Бундестимът, който ще бъде домакин на Европейското първенство догодина, започна с победа подготовката си за домашния турнир идното лято.

В герой за възпитаниците на Ханзи Флик се превърна нападателят на Вердер Бремен и съотборник на Илия Груев Никлас Фюлкруг, който отбеляза и двата гола за Маншафта. Той бе точен в 12-та минута след асистенция на Кай Хаверц, а около 20 по-късно се разписа и след подаване на Мариус Волф. След почивката Хаверц пропусна да оформи класиката, след като се провали от бялата точка. Въпреки това, германците не допуснаха нито един удар по посока вратата на Марк-Андре тер Стеген.

Никлас Фюлкруг (л) празнува втория си гол в мрежата на перуанците.

За домакините на Евро 2024 предстои контрола и с Белгия, която ще се проведе във вторник вечер в Кьолн. /БГНЕС