Мароко хвърли бомбата срещу Белгия и оглави групата си на Световното

Мароко изненадващо победи Белгия с 2:0 за първи успех в група F на Мондиал 2022. Па този начин африканците оглавиха класирането с 4 точки и са с огромни шансове да продължат към осминафиналите, след като в първата среща измъкнаха точка и от другия фаворит Хърватия.

Минути преди началото на титулярния вратар на мароканците Ясин Буну му прилоша и трябваше беше заменен принудително от Мунир Мохамади.

Първото полувреме не предложи голове, но показа, че "червените дяволи" ще имат сериозни проблеми през втората част, ако не подобрят играта си. Подобрение нямаше, а напротив: Мароко стана още по-настъпателен в действията си на терена и наказа белгийския тим, за да стигне до заслужен успех.

Първият гол в мача дойде в 73-ата минута, когато Абделхамид Сабири успя да вкара от статично положение. Голяма вина при гола имаше Тибо Куртоа, който не бе покрил близкия си ъгъл и позволи на топката да се озове в мрежата му.

Селекционерът на Белгия реагира светкавично и пусна в игра голямата звезда Ромелу Лукаку. Нападателят лекуваше контузия и се смяташе, че няма да вземе участие в груповата фаза, но негативният развой на срещата го принуди да се появи на терена, заменяйки Миши Батшуай. Именно към Лукаку бяха насочени и всички центрирания на "дяволите", но той не успя да застраши сериозно вратата на Мароко.

В края на мача Мароко дори отбеляза втори гол, който бе дело на Закария Абухлал.

Белгия остава на второ място с три точки. По-късно Хърватия, който е с една, се изправя срещу Канада, който пък търси първа точка на световно първенство. В последния кръг Белгия се изправя срещу Хърватия, а Мароко - срещу Канада. /БГНЕС