Мартин Ралчевски представи книгата си “Не затваряй очи”

Мартин Ралчевски представи новата си книга “Не затваряй очи” в “Клуба на архитекта”, предаде репортер на БГНЕС.

“Когато писах тази книга, си мислех за смъртта на моя баща, който почина по време на коронавируса. Това беше една голяма моя драма.”, сподели Ралчевски.

“Казах си трябва да се напише нещо, което да ни обедини, да ни даде вяра, именно за това и написах тази книга", заяви авторът. И подчерта, че книгата му “Не затваряй очи” трябва да се прочете до край, защото финалът е изненада.

Книгата се казва “Не затваряй очи”, защото отец Павел е паникьосан да не загуби своята сестра. При всяко затваряне на очите на неговата сестра, той изпада в паника, загатна авторът.

Мартин Ралчевски е писател и сценарист, завършил Софийския университет със специалности богословие и география. Издава първата си книга „Безкрайна нощ“ през 2008 г. Автор е на редица романи, сборници с разкази и сценарии за игрални филми в сферата на религиозна литература. Сред неговите произведения са „Горски дух", „Полубогиня", „Измама", „Антихрист", „Смисълът в живота", „Вечност“ и др. За Последната му книга „Не затваряй очи“ авторът казва във видео, публикувано онлайн, че това е „Една история за силата на човешкия дух и истинската вяра, за отричането от света и чудесата в божието име“.

Отец Боян Саръев определя последната книга на автора със следните думи: „Обилно благословена творба, талантливо изградена върху легендата за странджанския отшелник. Тя разкрива величието и силата на духа на тези, които истински обичат Христос. Вярата и непоколебимостта на младия отец Павел, който губи сестра си, но отказва да се примири с това, са покъртителни. А необикновената среща между него и юродивия отшелник е без аналог. Книга апогей на молитвата и на православния начин на живот в днешно време. Златно перо.“

Книгата “Не затваряй очи” вече е в продажба и може да бъде закупена от книжарниците. /БГНЕС

Тагове: