Треньорът на Канада отправи нецензурна закана към Хърватия

Селекционерът на Канада Джон Хърдман отправи нецензурна заплаха към тима на Хърватия след загубата на северноамериканците от Белгия в първия им мач на световно първенство от 36 години насам. Канадците се представиха много силно при дългоочакваното си завръщане на най-голямата сцена, но въпреки това не взеха дори точка от двубоя си с "червените дяволи", което означава, че ще трябва да търсят задължителна победа срещу Хърватия в следващия си двубой.

Джон Хърдман

"Казах на момчетата, че те са показали, че мястото им е тук и че в следващия мач ще излезем и ще "F" Хърватия. Това е нашата мисия сега", каза след мача Хърдман, цензурирайки английската дума "Fuck". "Горд съм от представянето ни, но в първия си мач на такъв турнир трябва да вземеш трите точки. Имахме възможността да завършим деня на първо място в групата, но това беше мисията ни, но не успяхме да я постигнем. Аз обаче съм горд, момчетата се раздадоха, показаха, че принадлежат тук и накараха феновете да се гордеят", допълни Хърдман.

Ключовият за Канада мач срещу Хърватия ще се играе в неделя, 27-ми ноември, от 18:00 часа.

В същото време селекционерът на Белгия Роберто Мартинес призна, че Канада е бил по-добрият отбор в двубоя, завършил с успех за "червените дяволи" с 1:0. Канадците доминираха в голяма част от двубоя и изпуснаха дузпа през първото полувреме, но белгийците стигнаха до трите точки, благодарение на гол на Миши Батшуай.

Роберто Мартинес

"Много труден мач, Канада бяха по-добри от нас. Те имаха много ясен игрови план, имат много скорост, играят директен футбол. Ние трябваше да покажем друго лице от играта си. Много съм щастлив, защото спечелихме чрез нашия характер, опит и класата на вратаря ни, който ни остави в мача. Тази победа е по-важна от победа, когато играеш добре", коментира Мартинес след успеха.

"Победата си е победа. Трябва да играем по-добре, да израснем. Тук сме от пет дни, в такъв турнир трябва да играеш все по-добре с всеки следващ мач. Видяхте колко много водещи отбори загубиха, защото световното те кара да израстваш. Всеки спечелен мач и огромно постижение. Трябва да бъдем реалисти и да оценим победата. Не играхме добре, това е ясно, но когато печелиш, без да играеш добре, това е хубава основа", допълни треньорът на Белгия.

В следващия си мач Белгия се изправя срещу Мароко в неделя, 27-ми ноември, от 15:00 часа. /БГНЕС