Марвел превзе кината в Северна Америка

Не е тайна, че Марвел печели толкова много, че всяка година пристигат все повече и повече филми за супергерои.

Печалбите през 2021 г., когато пандемията удари филмовата индустрия, надхвърлиха очакванията на Sony, която притежава правата за филми на Marvel.

С помощта на пет филма, излезли миналата година, "Спайдърмен: Няма път към дома", "Шанг-Чи и легендата за десетте пръстена", "Вечните", "Черната вдовица" и "Венъм 2", Марвел обхвана зашеметяващите 30 процента от общите продажби на билети в кината в Северна Америка. От общите приходи от прожекции на филми в Северна Америка, които са 4,45 милиарда долара, Марвел получи 1,35 милиарда долара.

Най-доброто в доминацията на Marvel е, че по време на пандемията, когато всички се обърнаха към стрийминг платформите, те успяха да върнат публиката в кината. От друга страна, критиците казват, че постиженията на Марвел са засенчили големи филми като „Уестсайдска история“ на Стивън Спилбърг, „Алея на кошмарите“ на Гийермо Дел Торо и „Последният дуел“ на Ридли Скот.

Докато всички се надяват, че ситуацията ще се подобри през 2022 г., Марвел продължава по набелязания път, като феновете на супергероите скоро могат да очакват „Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта“, „Тор: Любов и гръм“, „Черната пантера: Уаканда завинаги“ и „Морбиус“. /БГНЕС