Машини и човешка ръка чистят София от мартенския сняг

136 снегопочистващи машини и екипи на фирмите, ангажирани с почистването на София са работили през изминалата нощ в столицата.

Извършени са обработки срещу заледяване на пътните платна на улици, по които се движи градският транспорт и главни улици във всички райони на столицата. Обработени против заледяване са и общински пътища на територията на Столичната община, както и вътрешноквартални улици в районите „Възраждане“, „Средец“, „Оборище“, „Враждебна“,“Витоша“, „Овча купел“, „Панчарево“. Южната дъга на Околовръстен път също е обработена.

В момента тече втора обработка на улиците, по които се движи градският транспорт.

Опесъчаване и избутване на снежна маса е направено на планинските пътища „Драгалевци – Алеко“ и „Бояна – Златните мостове“ в природен парк „Витоша“.

Дейностите по снегопочистване се контролират от екипите на Столичен инспекторат. Обходи на терен извършват аварийните екипи на общината.

Почистват се прилежащите пространства към спирките на градския транспорт.

Апелът към шофьорите е да използват автомобилите си подготвени за движение при зимни условия и да карат със съобразена с пътните условия скорост. По прогноза валежите от дъжд и сняг ще продължат и през днешния ден. /БГНЕС