Маскиран влезе с взлом в дома на Шолц

Докато германският канцлер Олаф Шолц беше зает с опитите да запази коалицията си, някой с маска за Хелоуин се опита да проникне в дома му.

В неделя вечерта лице, носещо ръкавици, качулка, маска и челник, проникнало в апартаментен комплекс в Потсдам (град, разположен в покрайнините на Берлин), където живее Шолц, съобщи германското издание "Шпигел", цитирайки служители по сигурността и публикувайки скрийншот от записите на камерите за наблюдение на сградата.

Според "Шпигел" лицето се е опитало да проникне в апартамента, след което е избягало от мястото, след като е било забелязано.

Шолц не е бил вкъщи по време на взлома. Той е достатъчно зает с опити да запази единството на коалицията си - съставена от неговите лявоцентристки социалдемократи, Зелените и либералната СвДП - на среща, която е продължила около 20 часа и е завършила без споразумение по няколко нерешени въпроса, съобщи "Политико".

Въпреки че официалната резиденция на германския канцлер е Федералното канцлерство в Берлин, не всички канцлери избират да живеят там.

По време на мандата си Ангела Меркел живееше в граждански апартамент в центъра на Берлин, с ограничена охрана.

Според „Шпигел” след инцидента в жилищния комплекс на Шолц са предприети по-строги мерки за сигурност. /БГНЕС