Матео Беретини ще дебютира в Лейвър Къп този септември

Италианският тенисист Матео Беретини бе включен в отбора на Европа за тазгодишното издание на Лейвър Къп и ще дебютира в отборната надпревара. Турнирът, който изправя най-добрите тенисисти от Европа срещу колегите им от останалата част на света, ще се проведе в периода 24-26 септември в залата "Ти Ди Гардън" в Бостън, САЩ.

Матео Беретини

Само преди седмица Беретини, който заема осмо място в световната ранглиста, достигна първия си финал в турнирите от Големия шлем на Уимбълдън, където бе победен от световния номер 1 Новак Джокович. Той се присъединява към Роджър Федерер и Доминик Тийм, които вече потвърдиха участието за тима на Европа на Лейвър Къп.

"Много се вълнувам, че ще бъда част от Лейвър Къп тази година. Чувал съм от другите тенисисти какво страхотно изживяване е да играеш в този турнир. Да играя в Бостън, Бьорн Борг да бъде мой капитан и да съм в един отбор с един от идолите си Роджър Федерер ще бъде наистина специално", сподели италианецът. Капитанът на Европа Бьорн Борг приветства включването на Беретини в състава. "Матео е в невероятна форма, не само по време на сезона на трева, но още от началото на годината, когато помогна на Итлаия да достигне финала на АТП Къп, след което стигна осминафиналите на Аустрелиън Оупън и четвъртфиналите на Ролан Гарос", каза легендарният швед.

Към момента капитанът на останалия свят Джон Макенроу не е обявил нито едно име в състава си. /БГНЕС