Матиас Тисера спаси Лудогорец от издънка в Бистрица

Лудогорец победи като гост ЦСКА 1948 с 1:0 в отложен мач и добави още три точки към актива си, По този начин разградчани отвориха преднина от 9 точки на върха в подреждането пред втория ЦСКА при равен брой изиграни мачове помежду им.


Мачът днес започна с превес на "орлите". Първата опасност дойде от Тодор Неделев, стрелял от фаул. Скоро след това халфът бе изпреварен в сетния миг преди да нанесе удар в наказателното поле.

В средата на полувремето Рик Джонатан пропусна да се възползва от грешка на Маринов, за да открие резултата. Минута по-късно Руан Крус бе намерен перфектно от Тодор Неделев, но и този път "орлите" не съумяха да реализират, след като бразилецът разтресе напречната греда.

В края на първите 45 минути и Текпетей удари страничния стълб, а двата тима се прибраха при нулево равенство.

След почивката "червените" намериха начин да се противопоставят на лидера и до известна степен ограничиха положенията пред собствената си врата. След час игра Георги Дерменджиев, треньорът на гостите, пусна Квадво Дуа за сметка на Руан Крус.

Последваха равностойни минути, лишени от положения, но отбраната на ЦСКА 1948 все пак се пропука.

В 82-ата минута многоходова атака на "орлите" намери Пьотровски, който продължи към Кайо Видал, който технично намери Матиас Тисера пред вратарското поле и с едно докосване той прониза Маринов.

В заключителните минути домакините натиснаха "орлите" в опит да достигнат поне до точката. В продължението удар на Карагарен бе спасен безпроблемно от Серджио Падт.

За отбора на Георги Дерменджиев това бе 11-а пореден успех в българското първенство и трети пореден срещу ЦСКА 1948 в рамките на малко повече от месец, като предишните два дойдоха отново в шампионата, както и на четвъртфиналите в турнира за Купата на България. /БГНЕС