Матю Макконъхи посети родния Ювалди, за да отдаде почит на жертвите

Матю Макконъхи излезе този уикенд да подкрепи тексаския град Ювалди след стрелбата в началното училище. На 24 май 18-годишен младеж откри огън в началното училище "Робб" в Ювалди, Тексас. При стрелбата загинаха 21 души, включително 19 деца и две учителки

Матю Макконъхи, който е роден в града, където е учила майка му Мери Катлийн Маккейб, посети града този уикенд и по-специално семействата на жертвите. Неочакваното посещение беше оценено високо.

"Благодаря ти, Матю, че помогна да излекуваме нашата общност. Посещението ви донесе толкова много усмивки на града", написа Тони Гонзалес в профила си в Туитър.

На 25 май, ден след трагедията, която отново потопи Америка в хроничен кошмар, 52-годишният тексаски актьор подкрепи малкото градче с 16 000 жители. "Трябва да се справим по-добре. Трябва да се предприемат действия, за да не се налага нито един родител да преминава през това, което родителите в Ювалди и други преди тях са преживели (...) За всички, които са оставили своите близки, без да знаят, че никога повече няма да ги видят, няма думи, които да опишат тази загуба, но ако молитвите могат да ви донесат утеха, ще продължим да го правим", написа той в профила си в Инстаграм.

Без да споменава пряко оръжията и контрола върху тях, холивудската звезда призова за "действие" и увери, че вече не е възможно "да страдаме отново, да се оправдаваме и да приемаме тези трагични реалности като статукво. /БГНЕС