Мбапе: Не съм искал да напусна Пари Сен Жермен

Килиан Мбапе заяви, че не е искал да си тръгне от Пари Сен Жермен през лятото, и че писмото, което изпратил до клубното ръководство, излязло в медиите с целта да „накърни неговия имидж“.


Припомняме, че вчера се появи информация, че френският нападател е изпратил писмо до ПСЖ, в което им е казал, че няма да активира клаузата в настоящия си договор за удължаване на контракта до лятото на 2025 година, което означава, че ще стане свободен агент идното лято.

В изявление, изпратено до АФП днес, Мбапе каза, че френският шампион знае решението му от близо година, добавяйки, че „единствената цел на писмото е да потвърди това, което вече е било говорено между двете страни“. Мбапе настоя още, че не е разговарял с клубното ръководство относно удължаване на договора му.

Пълен текст на изявлението:

„След като обяви публично в последните седмици, че ще бъде парижанин следващия сезон, Килиан Мбапе не е поискал да напусне клуба през лятото, а само потвърди, че няма да активира допълнителната си година. Ръководството на клуба, което отговаря за удължаването (подписано на 21 май 2022) бе информирано за решението на 15 юли 2022 и единствената цел на имейла бе да потвърди това, което вече беше устно уточнено преди. Мбапе и антуражът му твърдят, че не са обсъждали тази точки с клуба по време на годината, с изключение на преди 15 дни, за да бъде обявено изпращането на писмото. Не е било споменавано и вероятно ново удължение. На последно място, Мбапе и антуражът му съжаляват, че това писмо е било предадено на медиите и че тези размени са станали публично достояние, с единствената цел да бъде накърнен неговият имидж и гладкото протичане на разговорите с клуба“.

Междувременно, самият Мбапе отговори на публикация на Le Parisien, твърдяща, че нападателят иска да се присъедини към Реал Мадрид през лятото, със следното в Туитър: „Лъжи…В същото време, колкото са по-големи, толкова повече преминават. Вече казах, че ще продължа следващия сезон в ПСЖ, където съм много щастлив“, написа той в социалната мрежа. /БГНЕС

Категории: