„McDonald's” готви съкращения в САЩ с цел голямо преструктуриране

Веригата за бързо хранене „McDonald's” временно затваря офиси в САЩ тази седмица, докато се подготвя да информира служителите си за съкращения в рамките на по-широкообхватното преструктуриране на компанията, съобщи „Wall Street Journal”.

Във вътрешен имейл, изпратен миналата седмица до служителите в САЩ и някои международни служители, „McDonald's” ги моли да работят от понеделник до сряда от вкъщи, за да могат да вземат решения за персонала виртуално, се казва в доклада. Не е ясно колко служители ще бъдат съкратени.

"През седмицата след 3 април ще съобщим ключови решения, свързани с позициите и числеността на персонала в компанията", се казва в съобщението на базираната в Чикаго компания.

Макдоналдс помоли служителите да отменят всички лични срещи с доставчици и други външни партньори в централата си, се казва още в статията на „Wall Street Journal”.

През януари веригата за бързо хранене заяви, че ще преразгледа числеността на персонала в рамките на актуализирана бизнес стратегия, което може да доведе до съкращения в някои области и до разширяване на дейността в други./БГНЕС