Медици отбелязаха професионалния си празник с екоакция в Горна Оряховица

Медици от МБАЛ „Свети Иван Рилски" в Горна Оряховица отбелязаха Деня на здравето и професионалния си празник с екоакция, като заедно с доброволци почистиха зелените площи, предаде кореспондентът на БГНЕС в града. Освен служители на медицинския персонал, в акцията се включиха и доброволци от сдружение „ЗА Горна Оряховица" и от сдружение „Любов с лапи".

„Голяма е връзката между грижата за средата, в която живеем и работим и грижата за собственото здраве. Тази връзка е много голяма, тъй като този, който е ангажиран активно да променя средата в която живее, средата в която работи, да бъде по-приятна, по хубава, по-здравословна, а не да чака някой наготово да му я направи- община или държава. Този същият човек е активен към грижата за собственото си здраве. И всички тези хора живеят далеч по-здравословно и по-продължително!", подчерта управителят на общинската болница д-р Иван Иванов пред БГНЕС.

Десетки доброволци изрязваха и окастриха опасни клони от големите дървета в парка и събраха суха листна маса и отпадъци.

Дарител от Долна Оряховица пък осигури пейки, саксии и кошчета за смет, които ще бъдат поставени в зелените площи около стационара./БГНЕС